През ГЕРБ Румен Радев е четвъртият партньор в сглобката. Това каза пред

...
През ГЕРБ Румен Радев е четвъртият партньор в сглобката. Това каза пред
Коментари Харесай

Калоян Методиев: През ГЕРБ Радев е четвъртият партньор в сглобката

През ГЕРБ Румен Радев е четвъртият сътрудник в сглобката. Това сподели пред БНР политологът Калоян Методиев, някогашен шеф на кабинета на президента (2019-2020 г.).

" И аз съм си мислел, че президентът е опция на ГЕРБ. Ако беше, нямаше да ги върне в този момент на власт ", уточни той.

По думите му вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия се е управлявала от Бойко Борисов и Румен Радев, а двамата са взели участие и в разбиването на партийната система, като са създавали заблуда пред обществото, че единият е опция на другия, а прикрито са се договаряли:

" Четворната коалиция (правителството на Кирил Петков - б.р.) я смъкнаха двамата ".

Оказа се, че президентът е доста надълбоко обвързван с ГЕРБ и работи с тях още от Военновъздушни сили, сподели политологът и призна, че откакто е видял това, е бил подготвен още на третия месец от заемането на поста в президентството да подаде оставката си,

само че е останал, с цел да попречи на президента да унищожи Българска социалистическа партия:

" Радев работеше като щабквартира на вътрешната съпротива за разтрошаване на Българска социалистическа партия, тъй като Корнелия Нинова е единствената, която не е влизала в сделки с Борисов ".

Според Методиев Радев е търсел ветрило от партии, които да го поддържат за втори президентски мандат и описа, че 

още в първия му мандат Румен Радев е казвал, че е " удушил Българска социалистическа партия ", взел участие е в основаването на Има Такъв Народ,

при президента се е появявал Бойко Рашков, търсил е път към така наречен демократична общественост и е назначавал в президентството хора от Хелзинкския комитет, напомни и, че сегашният министър на правораздаването Атанас Славов беше в Съвета по разработване на Конституцията. 

Калоян Методиев цитира представители на Политическа партия, които споделили пред него, че ГЕРБ не разрешавали да бъдат сменяни хора на разнообразни позиции в страната, назначени от президента. 

Според политолога е допустимо в кабинета " Денков-Габриел " да има и министър на Радев.

Политологът изрече мнение, че с измененията в Конституцията, отнасящи се до служебното държавно управление, управляващите са дали на президента мощен коз за търговия:

" И той да търгува, и те да търгуват. Президентът би трябвало да избере длъжностен министър председател всред шефове на регулатори, които сега се овладяват от ръководещата коалиция. Ще би трябвало да се договаря с партийните ръководители ". 

Според него ГЕРБ стопират приемането на закон за служебния кабинет, с който да се ограничи въздействието на президента през служебните държавни управления.

Прогнозата на Методиев е, че

след избирането на нови членове на регулаторите ще се отиде на предварителни избори, като задачата ще е да бъдат доунищожени Политическа партия и Демократична България.

" Конфигурацията ще е ГЕРБ, Движение за права и свободи и Радев, който към този момент е питомен ".

Методиев изрече догадка, че Десислава Атанасова е била пратена от Борисов на влиятелна позиция в Конституционен съд, тъй като той се е почувствал заплашен от нея, че може да му вземе партията.

Политологът разяснява така наречен

заможен скандал с Асен Василев и Даниел Лорер, като съобщи, че в Политическа партия текат бързи процеси на разпад.

" ГЕРБ са се окопали в София за 18 години и няма да я дадат без пердах. Изборите в София бяха просто една въведения за война, която ГЕРБ ще води против ПП-ДБ и персонално против Васил Терзиев, до момента в който не го слагат на колене или той не ги сложи на колене, няма да има приблизително състояние ", счита Методиев. 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР